Известие

Collapse
No announcement yet.

Кои са най-добрите свещи за 156 1.8 тс 140 коня 2001 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги искам малко да се върна към същноста на темата а именно за свещите.За сега стана кристално ясно че за Парка е желателно те да са Ngk или Denzo . Всички ли ТуинсПаркаджии в този форум карат с тези две марки? Няма ли някой който е пробвал и и по ефтини и да каже какво е положението, аз съм решил да взимам Denzo, но по нататака може да се пробва и Champion напримерно.
    SAAB 9-5 2.0T Powered by Vialle

Comment

имам 30к км със обикновен бош за 50лв комплекта проблеми съм нямал. От 15к км съм със НЖК и съм по доволен колата е по жива Но разлика ще хванеш след много километри в същата кола и да я познаваш...
      Нещо като олекотена шайба и спортен филтър

Comment

Първоначално публикувано от _power_ Покажи съобщение
        имам 30к км със обикновен бош за 50лв комплекта проблеми съм нямал. От 15к км съм със НЖК и съм по доволен колата е по жива Но разлика ще хванеш след много километри в същата кола и да я познаваш...
        Нещо като олекотена шайба и спортен филтър

Благодарско колега

Comment

Колеги някой знаели 1.8 ТС 2001г 140 коня,колко масло събира до макса.Маслото 10/60 Castrol вече е поръчано тубата е 5 литрова.

Comment

Първоначално публикувано от vesko11 Покажи съобщение
            Колеги някой знаели 1.8 ТС 2001г 140 коня,колко масло събира до макса.Маслото 10/60 Castrol вече е поръчано тубата е 5 литрова.
            До средата на щеката са към 4,5 л. Не пълни до max.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

Защо да не пълни на макс ?

Comment

Защо да не пълни на макс ?
                Излишно е, може да му се вдигне малко разхода, а и ако му потече отнякъде, по-добре да има за доливане.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Събира точно 4 литра до макс. Пълниш до макс и си свиркаш
                  Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                    Излишно е, може да му се вдигне малко разхода, а и ако му потече отнякъде, по-добре да има за доливане.

Има логика,за доливане с 10/60 не би трябвало и да си помислям.Мисля да сменя и пробката от долу с нова.

Comment

Има логика,за доливане с 10/60 не би трябвало и да си помислям.Мисля да сменя и пробката от долу с нова.
                      Ако не е подбита или замазана от употреба на неправилен инструмент, не е нужно да я сменяш. Можеш да смениш само дихтунгата.

159 1.8 MPI
                      166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                        Ако не е подбита или замазана от употреба на неправилен инструмент, не е нужно да я сменяш. Можеш да смениш само дихтунгата.

На кое му викаш дихтунга?

Comment

Металната шайба, която служи за уплътнение на пробката.

159 1.8 MPI
                          166 2.0 TS (ex)

Comment

Свещи NGK от Англия излизат 140лв комплекта и се сменят на 100 000км. Няма смисъл да се експериментира с обикновенни които карат по 20 -30К км, само ше си израеш на смяна + риск да счупиш някоя малка или да завлече резбата. Лично мнение.
                            Алфа 156 1,8ТС 1998г

Comment

Аз за маслото да кажа каквото знам ... бензинова италянка само с масло до горе Лятото може милиметър два под макса.
                              Може ли линк на тея от по 140лв свещи ?

Comment

Аз за маслото да кажа каквото знам ... бензинова италянка само с масло до горе Лятото може милиметър два под макса.
                                Може ли линк на тея от по 140лв свещи ?
                                При градско каране от конденз и стекло се в картера гориво нивото на маслото обикновено се покачва. Ако пък възвратния клапан на филтъра не затваря добре, при по-продължителен престой нивото също се покачва. Не че е фатално, но не е добре да се превишава максимума. Затова най-добре да си е насредата, периодично да се проверява и при нужда да се долива.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X